Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om oss

Om oss / VD och styrelse

VD och styrelse

Här presenteras VD och styrelse för Solidar Fonder AB.

Krister Sjöblom

VD Solidar Fonder sedan 2018

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Krister har studerat Nationalekonomi på Stockholms universitet. Han har över 30 års erfarenhet som förvaltare samt av att leda, driva och utveckla kapitalförvaltningsverksamhet. Fokus har legat på systematisk förvaltning och utveckling av produkter som skapar mervärde för kunden under kontrollerad risknivå. Krister inledde sin karriär som valutahandlare på Swedbank 1985. Han har därefter bland annat haft ledande förvaltningspositioner vid olika family office. Krister var också grundare och VD i eTurn Fonder AB sedan 2004 fram till att bolaget förvärvades av Solidar 2016.

Didi Welander

Styrelseordförande i Solidar Fonder AB, ledamot i styrelsen sedan 2011

Utbildning och tidigare erfarenhet 

30 års bred branschkunskap av finansadministration, process- och utvecklingsarbete både inom IT och administration/back office och projektledning inom finansbranschen. Ägare av DidWel AB som erbjuder konsulttjänster bl a som förändringsledare, projektledning och interims chefskonsult.

Övriga styrelseuppdrag

Styrelseledamot i Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

Barbro Lilieholm

Styrelseledamot i Solidar Fonder AB sedan 2011 

Utbildning och tidigare erfarenhet

Barbro är jurist med Master of Law och MBA och arbetar med konsultverksamhet inom juridik och skatt i egna firman Lilieholm Law Firm samt är deltidsanställd som riskmanager i Liv Försäkrings AB Solidar. Barbro har tidigare varit juristchef i SEB Asset Management och bolagsjurist i Trygg-Hansa och Skandia.  

Övriga styrelseuppdrag 

Styrelseordförande i Origo Capital AB och Sustainable Finance Scandinavia AB samt styrelseledamot i Slättö Förvaltnings AB och AlphaCore Fonder AB. Medlem i HSB:s ekonomiutskott samt i Fondbolagens förenings juridik/compliance och skattegrupp.  Styrelseordförande i Solidar SICAV sedan 2014.

Jan Lundström

Styrelseledamot i Solidar Fonder AB sedan 2016

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Lång och gedigen erfarenhet inom finansbranschen som bland annat obligationshandlare på Handelsbanken och sedan som kapitalförvaltare för aktier och räntebärande instrument på Bliwa Livförsäkring, Förenade Liv och Merchant Fonder. Jan har också lång erfarenhet som chef för kapitalförvaltningen på Denali LLC, Aragon Fondkommission och Aragon Securities.

Övriga styrelseuppdrag

Styrelseordförande i Karelia Timber intressenter AB samt Denali AB

Niklas Nyström

Styrelseledamot i Solidar Fonder AB sedan november 2017

Utbildning och tidigare erfarenhet

Ekonom från Uppsala universitet och har över trettio års erfarenhet från de finansiella marknaderna. Sedan 2004 arbetar Niklas som egen konsult med management- och interimistiska uppdrag, ofta med inriktning på det finansiella och regulatoriska. Niklas var under ett par år på Exportkreditnämnden och före det arbetade han 14 år inom investment banking och institutionellt mäkleri i ledande och specialist roller i Stockholm, London och New York.

Övriga styrelseuppdrag

Flera uppdrag i mindre privata bolag.