Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om oss

Om oss / Medarbetare

Medarbetare

Träffa våra medarbetare på fondförvaltning och fondadministration. Vi är ett kompetent och sammansvetsat team med korta beslutsvägar.

 

Emma Aho Fondadministratör (föräldraledig)

Emma har arbetat på Solidar Fonder sedan januari 2017. Hon har en examen i ekonomi från Stockholms universitet. Emma har erfarenhet från finansbranschen genom ett flertal olika konsultuppdrag.

Ulf Berg Fondförvaltare

Ulf Berg har arbetat som fondförvaltare i tolv år, tidigare på AlphaCore Fonder och eTurn Fonder, där han var medgrundare. Han har sedan 2000-talets början utvecklat metoder och programvara för systematisk modellbaserad kapitalförvaltning, och tidigare bland annat utvecklat världsledande programvara inom sannolikhetsbaserad riskanalys. Ulf är civilingenjör från Chalmers.

Antal år i branschen: 17

Antal år på Solidar: 1

Daniel Brancalion Lind Fondadministratör

Daniel har arbetat på Solidar Fonder sedan våren 2015. Han har studerat Nationalekonomi på Uppsala Universitet. Daniel började på fondadministrationen och har nu tagit den erfarenheten till att utveckla funktionen mellan administrationen och förvaltningen. 

Anders Nordbrandt Fondförvaltare

Anders har arbetat som fond- och kapitalförvaltare i tio år på ett antal fondbolag. Han är specialist inom aktiv och taktisk förvaltning samt utveckling av finansiella systemmiljöer för dessa. Anders har läst Internationella ekonomprogrammet på Handelshögskolan vid Umeå Universitet med nationalekonomisk inriktning.

Antal år i branschen: 11
Antal år på Solidar: 5

Susanne Olofqvist Administrativ chef

Susanne har arbetat på Solidar Fonder sedan hösten 2015. Hon har en examen i ekonomi från Uppsala Universitet. Susanne har drygt 30 års erfarenhet av finansbranschen, främst inom Treasury-området där hon arbetat med administrativt utvecklingsarbete och som Treasury ansvarig. Susanne var med om att bygga upp och senare avveckla två temporära företag, Venantius AB och Ektornet AB, som bildades för att rädda värden under finanskrisen under 90-talet samt vid krisen 2008–09.

Robert Pawlak Fondadministratör

Robert har arbetat på Solidar Fonder sedan våren 2015. Robert har en ekonomexamen inom Nationalekonomi från Uppsala Universitet samt fördjupande studier inom redovisning, strategi och kontroll på Copenhagen Business School i Köpenhamn.

Robert Sandqvist Fondadministratör

Robert har arbetat på Solidar Fonder sedan sommaren 2015. Robert kom då senast från Monyx där han arbetade på middle office. Han har lång erfarenhet från finansbranschen. Robert har en Ekonomie kandidatexamen med huvudinriktning i nationalekonomi från Uppsala universitet och viss del av hans utbildning har skett i Nederländerna.

Antal år i branschen: 15 år

Antal år på Solidar: 3 år

Therese Simons Fondadministratör

Therese är föräldraledig.

Krister Sjöblom VD Solidar Fonder AB

Krister har över 30 års erfarenhet inom kapitalförvaltningsområdet. Han inledde sin karriär som valutahandlare på Swedbank 1985. Krister Sjöblom har bland annat en bakgrund från eTurn Fonder AB där han har varit VD sedan 2004 fram till 2016. Han har lång erfarenhet av att driva systematisk förvaltning och av utveckling av produkter som skapar mervärde för kunden under kontrollerad risknivå. Krister innehar SwedSec licens och har studerat Nationalekonomi på Stockholms universitet.

Antal år i branschen: 33
Antal år på Solidar: 1

Lars Warolin Fondförvaltare

Lars har lång erfarenhet från finansbranschen som rådgivningschef, kapitalförvaltare och makroanalytiker inom ett flertal olika bolag. Lars har en magisterexamen i ekonomi med huvudinriktning i nationalekonomi från Handelshögskolan i Göteborg och viss del av hans utbildning har skett i USA, Etiopien och Schweiz.

Antal år i branschen: 20 år
Antal år på Solidar: 14 år

Hannah Wrangel Fondadministratör

Tjänstledig för studier. Hannah har arbetat på Solidar Fonder sedan hösten 2016.  Hon har cirka 10 års erfarenhet från arbete i finansbranschen. Hannah har arbetat med administration av både fonder och derivat. Hon kom till Solidar Fonder från Nasdaq men innan dess hade hon också arbetat på DNB.

Stefan Åsbrink Kapitalförvaltningschef samt ordförande i Investeringskommittén

Stefan har arbetat på Solidar sedan 2015. Han har lång erfarenhet som Kapitalförvaltningschef, CIO och Senior portföljförvaltare av bland annat globala allokeringsfonder. Stefan har tidigare varit anställd på SEB, Skandia och DNB. Stefan har doktorerat vid Handelshögskolan i Stockholm i bland annat optionsvärdering och portföljoptimering.

Antal år i branschen: 21
Antal år på Solidar: 2,5

 

Informationen på sidan är uppdaterad 10 april 2018