Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste i nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer
Aktuellt / Solidar kommenterar Pensionsmyndighetens köpstopp

Solidar kommenterar Pensionsmyndighetens köpstopp

2017-12-19 Pressmeddelande

Pensionsmyndigheten har meddelat att Solidars fonder för tillfället inte går att välja på premiepensionens fondtorg. Skälet är att Pensionsmyndigheten utreder om Solidar följer det samarbetsavtal som gäller för fondtorget. 

Solidars koncernchef Roland Johansson kommenterar:

– Beslutet är olyckligt. Vi har inte fått några frågor från Pensionsmyndigheten att besvara men kommer nu ta del av myndighetens synpunkter. Vi har fått en del kritik under senare tid och vår uppfattning är att den har varit grundlös. Vi hoppas kunna räta ut de frågetecken som finns, så att fonderna åter kan handlas.

Köpstoppet innebär att handel stoppas under pågående utredning. Fonderna kvarstår i PPM-systemet och avregistreras inte. Om utredningen visar att Solidar följer samarbetsavtalet kommer fonderna att öppnas upp för handel igen.

För ytterligare information, kontakta:

Helene Jansbo
Marknads- och kommunikationschef, Solidar AB
Telefon: 070-548 45 65
E-post: helene.jansbo@solidar.se

Om Solidar

Solidar är ett spar- och trygghetsföretag som förvaltar cirka 25 miljarder kronor och har omkring 130 000 kunder. Solidar erbjuder tjänster inom sparande och försäkringsskydd till privatpersoner i Sverige. Solidars vision är att bli den ledande specialisten som skapar en trygghet för kvinnor och män i livets skeenden. Vår företagskultur kännetecknas av stort kund- och affärsfokus och omtänksamhet. Solidar har kontor i Umeå och Stockholm.
Läs mer på www.solidar.se