Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste i nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer
Aktuellt / "Branschens grundvalar skakas"

"Branschens grundvalar skakas"

2017-03-17 Nyhet

Solidars koncernchef Roland Johansson kommenterar skandalen om Allra. 

Det som händer nu är unikt. Ännu ett pensionsbolag, Allra, kastas ur PPM och polisanmäls. Misstanken är att ägarna enbart velat sko sig själva och inte främst ge god avkastning till sina sparare. Som Solidars grundare och koncernchef tycker jag att det är oerhört tråkigt att se hur andra bolag i branschen nu misstänks för brott.

Solidar är mitt livsverk. Ända från starten i Umeå 2003 har jag och vi som varit med från början drivits av att förvalta våra sparares pengar väl. Under vår resa har vi säkert gjort misstag och kanske inte alltid valt den bästa vägen, men generellt har det gått bra. Vi har kunnat generera god avkastning till våra sparare, särskilt under senare tid: Solidar Aggressiv Plus presterade fjärde bäst i sin kategori och bättre än AP7 Aktiefond under den senaste 12-månadersperioden. Nyligen uppgraderades flera fonder till exempel Solidar Aggressiv Plus och Solidar Flex 100 Plus av Morningstar.

Nu är det viktigt att förtroendet för PPM-systemet, som på många sätt fungerat bra, återupprättas. Den enda vägen dit är att myndigheterna, däribland Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten, noga granskar de bolag som är med om att förvalta våra pensionspengar. Förvaltningen m å s t e ske enligt regelverket och verksamheten skötas på ett etiskt försvarbart sätt. Om myndigheterna väljer att undersöka även Solidar, kommer vi att samarbeta fullt ut, utan förbehåll. Det är vårt ansvar.

Jag är stolt över alla våra engagerade och duktiga medarbetare som jobbar för våra sparares bästa. Deras engagemang märks inte minst genom att Solidar får få klagomål hos Konsumentverket och Finansinspektionen, jämfört med andra aktörer.

Jag är också glad över våra andra verksamheter inom avtals- och tjänstepension, personförsäkringar och sparande i Investeringssparkonto, ISK. Det som började med den enkla idén om att ge också småsparare bra avkastning på premiepensionen, har vuxit sig till en trygg koncern med många olika sparprodukter och försäkringar för många slags kunder. Ni är alla viktiga för oss.

Vi jobbar på, som alltid. Om du är orolig, eller vill veta mer om hur dina sparmedel sköts, ring vårt kundcenter! 

Roland Johansson

Koncernchef Solidar

 

Mer information, pressbilder etc. finns på www.solidar.se. För ytterligare information: 

Presskontakt:

Helene Jansbo
Marknads- och kommunikationschef, Solidar AB
Telefon: 070-548 45 65
e-mail: helene.jansbo@solidar.se