Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste i nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer
Aktuellt / ”Bra med genomlysning av branschen”

”Bra med genomlysning av branschen”

2017-03-10 Nyhet

Svenska Dagbladet skriver den 10 mars att Solidar inte skulle ha svarat på frågor från Svenska Dagbladet om koncernens intäkter. Så är det självklart inte. Den senaste tidens rapportering har fått till följd att det politiska intresset ökat för hur pensionsspararnas pengar förvaltas, liksom trycket på att bolagen i vår bransch sköter sig. Det tycker vi är utmärkt.

Men för att börja med anklagelserna om att mörka: Svenska Dagbladet har under ett par veckors tid riktat en mängd frågor till Solidar. Solidar har besvarat alla frågor som tidningen har ställt och hade senast på morgonen den 9 mars en mailväxling med reportern. Vi kom överens om att den senaste omgången följdfrågor skulle besvaras den 10 mars. Ändå publicerar tidningen ovan artikel sent på kvällen den 9 mars. Vi skickade självklart genast våra svar (som annars hade gått ut nästa morgon, eftersom vi vanligtvis jobbar vanlig kontorstid). 

Anklagelsen i artikeln gäller att vi inte skulle ha redovisat de intäkter som koncernen har från DS Platforms, Solidars dotterbolag på Malta, som för övrigt håller på att flyttas hem till Sverige. Men vi har redovisat detta till SvD. Vi har dessutom publicerat information på hemsidan; intäkter från DS Platforms stod för 7% av koncernens intäkter under 2016.

Vår verksamhet och vad vi får berätta om den styrs av ett noga formulerat regelverk, som vi måste följa till punkt och pricka. Solidar kan inte, får inte, offentliggöra alla detaljer kring detta, t.ex. information om dotterbolagets andra kunder. Det måste Svenska Dagbladet förstå. Solidar följer även Pensionsmyndighetens krav på informationsgivning på alla punkter, vilket vi också har redovisat i detalj.

Det är klart att det inte är roligt när det blir såhär. Samtidigt spelar medierna en oerhört viktig roll i vårt samhälle. Medial granskning, även hård granskning, måste vi i branschen kunna stå pall för. Vi har fått ett fantastiskt förtroende från våra pensionssparare att förvalta deras pengar på bästa sätt. Granskning ser till att bolagen i branschen förvaltar både pensionsmedlen och det förtroendet på bästa möjliga sätt.

Vi arbetar hårt med att erbjuda våra sparare riktigt bra sparformer. Senast uppgraderade Morningstar flera av våra fonder. Det är ännu ett kvitto på att vi gör rätt saker.

Mer information, pressbilder etc. finns på www.solidar.se. För ytterligare information:

Presskontakt:

Helene Jansbo
Marknads- och kommunikationschef, Solidar AB
Telefon: 070-548 45 65
e-mail: helene.jansbo@solidar.se