Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste i nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer
Aktuellt / Avkastning och avgifter i Solidars fonder

Avkastning och avgifter i Solidars fonder

2018-01-26 Nyhet Förvaltarkommentar

Under de senaste fem åren har många av Solidars fonder presterat bättre än medianen i sina respektive kategorier inom premiepensionen och avgifterna efter rabatt är lägre.

I en jämförelse per den 22 januari 2018, för en femårsperiod, har Solidars fonder presterat bättre än de flesta och avgifterna efter rabatt är lägre än medianen.

Solidars fonder har god avkastning

De senaste fem åren har Solidars fonder presterat bra i jämförelse med andra fonder i respektive fondkategori på Pensionsmyndighetens fondtorg. Det är ett gott betyg att de flesta fonderna har levererat en så god avkastning till våra sparare, säger Patrik Johansson, VD för Solidar Fonder.

Avkastningen för Solidars fonder efter rabatt i genomsnitt på fem år, är mellan 6 till 18 procent beroende på risknivå i fonden, vilket visas i tabellen nedan.

Avgifter i Solidars fonder visar sig vara lägre än medianen

Jämförelsen visar också att avgifterna i Solidars fonder efter rabatt är lägre än medianen i respektive kategori.

Avgifterna i Solidars fonder låg mellan 0,20 och 0,49 procent efter rabatt, se tabellen nedan.

Orange kuvertet visar ej avgift efter rabatt

Inom kort kommer det orange kuvertet i brevlådan eller digitalt med uppgift om sparandet i premiepensionen. Observera att rabatten på avgiften för premiepensionsförvaltningen inte syns i det orange kuvertet. Det innebär att avkastningen som visas ser ut att vara lägre än den faktiskt är.

Solidar strävar efter att åstadkomma en aktiv fondförvaltning till våra kunder. Aktiv förvaltning innebär att resultaten under vissa perioder är bättre och andra perioder lägre men under längre perioder har avkastningen givit våra sparare en god avkastning.

För ytterligare information, vänligen kontakta kundcenter 090-70 09 70 eller info@solidar.se